HYPNOSE

Ik (ego) - versterking

Mensen hebben steeds wel momenten waar ze zich krachtig, energiek en vol levenslust voelden. Deze kracht, energie en levenslust vollediger benutten.

Relaxatie

Loslaten en zo in een relax modus vertoeven. Deze nadien makkelijker oproepen daar we de suggestie verankeren zo dat je er steeds gebruik van kan maken.

Stress - reductie

Het aankunnen van stressvolle situaties is voor velen een moeilijk gebeuren. Via hypnose stressvolle situaties beter de baas kunnen.

Trauma - verwerking

Traumatische ervaringen beletten ons vaak om goed te functioneren in ons alledaagse leven. Via hypnose het trauma (enkelvoudig of complex) een nieuwe plaats geven om zich beter te voelen.

Hypnose is je in een bewustzijnstoestand brengen waar je met minder aandacht op de omgeving meer open bent voor suggestie. In deze bewustzijnstoestand zal jouw onderbewustzijn suggesties accepteren die je na de hypnose ook verder zal toepassen.

Voor sommige mensen klinkt hypnose als iets engs waarbij ze controle over hun bewustzijn verliezen. Dit komt omdat de media vaak een verkeerd beeld schetst van hypnose. De eerste kennismaking is – spijtig genoeg – via een grote show waarin de deelnemers grappige en gênante activiteiten doen. 

De realiteit is dat jij onder hypnose helemaal bij bewustzijn blijft en je blijft zelf controle houden. Je hoort nog steeds omgevingsgeluiden en elke suggestie waar je niet voor open staat ga je ook niet opnemen. Er kan dus niks gebeuren wat je zelf niet wil. 

Door dat onder hypnose de suggesties veel makkelijker en sneller in je onderbewustzijn worden opgenomen maakt dat je hier ook na de hypnose rekening mee gaat houden. Op deze wijze fasciliteert het een gedragswijziging, een anders ervaren van pijn enzomeer.