CORONA TIJD

ONLINE-ONTMOETINGSGROEPEN

 ‘Samen in gesprek over de impact van Corona op onszelf
en anderen in onze nabije omgeving.’

            Het corona-virus confronteert mensen met hun kwetsbaarheid, niet enkel fysiek maar ook mentaal. Zo ontstaan gevoelens van angst, onzekerheid of eenzaamheid (sociaal isolement). Wat verschillende vragen kan oproepen, denk maar aan: ‘Wat als deze gevoelens in mijn denken de bovenhand nemen?’; ‘Wat zijn de effecten op lange termijn voor mijn mentale gezondheid?’; ‘Wat betekent dit voor mijn kinderen?’; ‘Wat is het effect op mijn relatie of partner?’; ‘Ik woon alleen, met wie kan ik praten?’; ‘Ik heb nood aan een gesprek?’; etc. Maar andere mensen werden reeds fysiek geconfronteerd met het corona-virus. Denk maar aan: zorgverleners; corona-patiënten; binnen het gezin, familie, leefgemeenschap of vriendenkring; etc.

            Synerga wenst, als psychotherapeutisch centrum, een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de vraag voor mentale-zorg. Dit willen wij doen door het organiseren van ‘online-ontmoetingsgroepen’. In deze groepen willen we mensen samenbrengen of met elkaar verbinden rond verschillende thema’s die ontstaan vanuit de confrontatie met het corona-virus. In een groep gaan mensen met elkaar in gesprek en worden in dit gesprek begeleid door een psycho(groeps-)therapeut. Het ontmoeten is groep is een krachtig middel om elkaar en jezelf te ondersteunen bij gevoelens van angst, onzekerheid of eenzaamheid maar ook na ernstige gebeurtenissen/ervaringen.

            Deelname aan de ‘online-ontmoetingsgroepen’ is gratis. We doen dit gedurende de ganse lockdown periode, tot de regering kleine groepssamenkomsten opnieuw toelaat. 

We gaan van start met volgende (mogelijke) gespreksthema’s:

Meer informatie? Neem contact met ons op +32 (0) 468 43 98 89 of info@synerga.be.

Praktisch? Wat je nodig hebt is een computer met internetaansluiting, webcam en micro. Bezorg ons je naam, de groep waaraan je wenst deel te nemen en jouw e-mailadres op info@synerga.be.
Wij nodigen je uit. Je hoeft hiervoor niks te installeren op je computer. 

Deze groepsgesprekken wensen we ook na de lockdown verder te laten doorgaan in een ‘fysiek-ontmoetingsgroep’. Hiervoor zal een vergoeding van 10€/persoon/gesprek worden gevraagd. Wij zetten met plezier een koffietje voor je klaar.

Synerga blijf daarnaast ook nog steeds beschikbaar voor ‘individuele psychotherapie’. Dit kan zowel online als fysiek ter plaatse. Hiervoor gelden de tarieven vermeld zoals hier op de website.